Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще изгради

...
Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще изгради
Коментари Харесай

Ройтерс гръмна с новина за Volkswagen и избора за нов завод на германския концерн

Турция е все по-уверена, че немският авто производител Volkswagen ще построи новия си цех на територията. 

Съответното разбиране се е засилило след „ извънредно позитивна " среща сред почитан представител на на компанията и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, извършена по-рано седмица, предава Reuters, като се базира на трима източника, написа Блиц.

Агенцията заяви предходната седмица, че двете страни водят диалози по въпроса за налозите на коли в Турция, с цел да приключат инвестицията от един милиард евро.

Германският тръст, който обмисля и България като вид за инвестицията, не е оповестил окончателното си решение, само че източниците настояват, че Volkswagen е надъхан позитивно към избирането на Турция за вложението.

Ердоган и почитан чиновник на компанията са договорили споразумяване на множеството проблеми по време на среща тази седмица, разкри турски източник, осведомен с въпроса. Източник от Volkswagen на собствен ред разкри, че Ердоган се е срещнал с основния изпълнителен шеф на компанията Хърбърт Дийс.

„ Преди имаше някои дребни проблеми, като да вземем за пример данъчните договорености върху колите, които ще се продават. На срещата беше реализирано съвсем цялостно единодушие “, сподели турският източник. „ Ако няма проблем в последната минута, инвестицията ще бъде направена в Турция ".

Високите налози в Турция за по-големите коли лимитират множеството купувачи и локалните производители до по-малки размери на мотора. През 2018 година колите с мотори под 1,6 литра съставляват 96% от пазара в Турция.

Източник съобщи, че Анкара се пробва да откри формула за справяне с проблемите на Volkswagen, без да слага в неизгодно състояние съществуващите производители на коли.

Основни компании като Fiat (FCHA.MI), Renault (RENA.PA), Ford (F.N), Hyundai (005380.KS) и Toyota (7203.T) са произвели над 1,3 милиона моторни транспортни средства в Турция през предходната година.

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи във вторник по време на посещаване в Анкара, че Volkswagen ще прави огромна инвестиция в Турция.

Втори източник от Volkswagen заяви, че към момента би трябвало да се изяснят единствено незначителни въпроси, основно по данъчните въпроси. Очаква се съглашението да бъде реализирано след няколко седмици, а заводът се планува да бъде издигнат в западната провинция Маниса, разкри източникът.

„ Вече няма проблем да мислим, че инвестицията ще бъде направена в Турция. Това решение ще бъде оповестено скоро, откакто бъдат направени окончателните корекции “, увери втори турски източник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР